Crosstalks

28-11-2017 - Duurzame Dinsdag: Beleidsvoorbereidende debatten

Info

Date: 
28 Nov 2017
Place: 

U-Residence

Part of project: 
2016: Duurzame Dinsdagen

De Vrije Universiteit Brussel rondt een nulmeting af van haar Carbon Footprint.Daaruit blijkt dat we in 2016 meer dan 31000 ton CO2eq uitstootten. Dat is het equivalent van 125 miljoen km autorijden of de jaarlijkse uitstoot van 1.600 Belgen. Met 1,3 miljoen bomen kunnen we die jaarlijkse uitstoot compenseren. De grootste bron van die uitstoot is de personenmobiliteit: 50%!
De urgentie om te handelen is duidelijk, de low-hanging fruits stilaan geplukt. Welke ambitieuze maatregelen kunnen we hiertegen nemen?

Programme: 

13u30: Verwelkoming

13u45: Voorstelling van het onderzoek en huidige maatregelen

14u30: Debat #1: Dienstreizen: 'Van frequent flyer naar frequent Skyper'. Met Nadine Verheyen (VUB, Afdelingshoofd Directie Financiën), Jean Hugé (Sustainability expert & postdoc ULB/VUB), Françoise De Cupere (VUB,IRMO), Carmen Mazijn (VUB-studentenvertegenwoordiger) & Kobe Boussauw (VUB, Cosmopolis)

15u30: Pauze

15:45: Debat #2: Woon-werkverkeer: 'Minder pendelaars => meer Brusselaars?' Met Raf Devos (VUB, Directeur Personeel), Chris Wuytens (Acerta), Tim Van de Voorde (VUB, VSOA), Carmen Mazijn (VUB-studentenvertegenwoordiger), Lore Steyaert (VUB-studentenbeleid), Lieselot Vanhaverbeke (VUB, MOBI)

17u: Conclusies door de Rector en netwerkborrel i.s.m. de VUB-Buurderij

 

Deelname is gratis, maar registreren verplicht. Klik hier om je te registreren.

 

Op 5 en 12 december geeft VUB de mogelijkheid om een blik te werpen achter de schermen te werpen van de VUB-keuken of de technische tunnels en de stookplaats te bezoeken. Schrijf je hier in om deel te nemen aan één of beide wandelingen.