Crosstalks

27/04/2014 - Het Groene Boek #4

Info

Date: 
27 Apr 2014
Place: 

Kaaitheater, Sainctelettesquare 19, 1000 Brussel

Op zondag 27 april strijkt de vierde editie van Het Groene Boek voor de tweede keer neer in het Kaaitheater in Brussel, met stevig gekruide lezingen en debatten over de transitie naar een sociaal-ecologische samenleving, spraakmakende documentaires, informatiestands van ngo’s die werken rond ecologie, en boeken uiteraard.

Programme: 

Het Groene Boek brengt jaarlijks auteurs uit binnen- en buitenland samen om in gesprek te gaan over de transitie naar een sociaalecologische samenleving.

Academici, schrijvers en denkers uit het middenveld ontmoeten elkaar om te komen tot een constructieve en open dialoog. Ook interventies van theatermakers staan op het programma.

Naast lezingen, interviews en debatten omvat Het Groene Boek een boekenstand met ecologische boeken en informatiestanden van ngo’s actief op dit domein.

Ook voor deze vierde editie staan spraakmakende debatten over actuele thema's op stapel, met sprekers die ertoe doen:

Een klimaatdebat met onder meer klimatoloog Jean-Pascal Van Ypersele, ondervoorzitter van het IPCC en Mathias Bienstman, voorzitter van de Vlaamse klimaatcoalitie.

Een gesprek over de doorholmaatschappij met de Duitse expert terzake, professor Hartmut Rosa.

De stijgende zeespiegel besproken door waterexpert prof. Patrick Meire en schrijfster uit een polderdorp Laïla Koubaa.

Transitie naar een duurzame economie: meer dan een modewoord? Daar spreekt transitie-expert van het eerste uur Peter Tom Jones over met een Vlaamse captain of industry.

Is de utopie terug? Een thema voor onder meer Anne Provoost.

Artistieke interventies van o.m. Michael Pas en Jeroen Olyslaegers.

En last but not least stelt het World Watch Institute in primeur voor België haar World Watch Report 2014 voor op Het Groene Boek.

Meer namen worden bekendgemaakt eind januari 2014.