Crosstalks

26/04/2015 - Ecopolis #1 with Philipp Blom & Jean Paul Van Bendegem

Info

Date: 
26 Apr 2015
Place: 

Kaaitheater, Sainctelettesquare 19, 1000 Brussel

Ecopolis, de opvolger van Het Groene Boek, blijft dé ontmoetingsplek voor wie begaan is met een duurzame toekomst. Omdat ecologische uitdagingen geen taal- of landsgrenzen kennen, gaat Ecopolis voor divers, internationaal en interactief. Beziel(en)de boeken, documentaires en dialogen tussen schrijvers, wetenschappers en denkers uit het middenveld over ecologie, economie en samenleving staan nog steeds centraal.
Ecopolis daagt ook uit, met een kortverhalenwedstrijd 'Ecofuture' en de prijs voor het Beste Ecoboek.

Programme: 

Ecopolis brengt jaarlijks auteurs uit binnen- en buitenland samen om in gesprek te gaan over de transitie naar een sociaalecologische samenleving.
Academici, schrijvers en denkers uit het middenveld ontmoeten elkaar om te komen tot een constructieve en open dialoog. Ook interventies van theatermakers staan op het programma.
Naast lezingen, interviews en debatten omvat Ecopolis een boekenstand met ecologische boeken en informatiestanden van ngo’s actief op dit domein.

Het gedetailleerde programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

 

Ecopolis wil ook uitdagen, en kwaliteit in de kijker zetten. En dat met twee wedstrijden.

Beste Ecologische Boek
Ecopolis introduceert de Prijs voor het Ecoboek 2014. Met die Prijs brengen we een Nederlands- of Franstalig sociaalecologisch boek onder de aandacht dat in 2014 werd uitgegeven, maar niet de weerklank kreeg die het verdient.

EcoFuture Kortverhalenwedstrijd
EcoFuture is de kortverhalenwedstrijd van Ecopolis voor jong schrijftalent dat verder kijkt dan morgen. Als we duurzaamheid serieus nemen, hoe zit de toekomst er dan uit? En hoe geraken we er? Ecopolis wil met de EcoFuture-prijs jonge schrijvers stimuleren om de huidige realiteit los te laten.

 

Het volledige programma vind je op www.ecopolis.be / Meer info: info@ecopolis.be

 

 

 

Ecopolis is een organisatie van Het Groene Boek vzw | partners Argus, Climaxi, Crosstalks, Denktank OIKOS, EPO, Etopia, Kaaitheater, Kunstenpunt/Flanders Arts Institute | ism. Vormingplus en Masereelfonds | Met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren