Crosstalks

2014-2015: CICI - Call voor Innovatie met de Creatieve Industrieën

Intro

Op het Creativity World Forum in Hasselt in 2013 kondigde minister Ingrid Lieten aan dat ze wou inzetten op innovatieve kruisbestuivingen tussen creatieven, kunstenaars, wetenschappers en/of ondernemers. Technologie en wetenschap hebben een positieve impact op innovaties in de creatieve industrieën. Omgekeerd zijn creatieve industrieën uit zichzelf erg innoverend. Ze kunnen ook leiden tot doorbraken in de wetenschap, in het bedrijfsleven of in onze samenleving.

About

Eind december 2013 gaf Minister van Innovatie Ingrid Lieten groen licht voor de ondersteuning van 16 projecten in het kader van de Call voor Innovatie met de Creatieve Industrieën. Hiermee wil de Vlaamse overheid tot meer kruisbestuiving komen tussen verschillende disciplines bij het opzetten van innovatietrajecten. Meer en meer wordt immers duidelijk dat innovatie vaak buiten het labo gebeurt en meer vergt dan onderzoek en ontwikkeling.

Met de call kon tot 50.000 euro subsidies worden aangevraagd. De zestien geselecteerde projecten vindt u op de website van Flanders DC. Elk van deze projecten krijgt een trajectbegeleider. Hiervoor konden de consortia een keuze maken uit zes begeleiders. Crosstalks werd door vijf van de zestien consortia gekozen. Hieronder vindt u een overzicht van deze projecten. In de loop van de maanden januari en februari zullen deze projecten uitgebreider worden voorgesteld.

_ Fablab Junior (VUB, Cel wetenschapscommunicatie)
_ Hart aan 't Werk (Sering i.s.m. Free Clinic vzw)
_ Pupa 1.0 (UGent i.s.m. Frederik De Wilde)
_ Living Scores Learn (Koninklijk Conservatorium Brussel)
_ Innovatie voor Participatie: Een creatieve toolkit voor participatieproblemen bij personen met een verstandelijke beperking (Onze Nieuwe Toekomst i.s.m. Howest)
_ EEG@Home (UGent i.s.m. Imec en Pilipili nv)

 

Partners

CICI is een initiatief van Flanders DC en het IWT (Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie).

Organisation

Marleen Wynants is CROSSTALKS Operational Director
[E]
[T] 32 (0)2 629 10 05

Goedele Nuyttens is CROSSTALKS Production Manager
[E] goedele.nuyttens
[T] 32 (0)2 629 22 18