19/04/2016 - Entr'Acte #4 met Cathy Macharis en Joeri Van Mierlo

19 Apr 2016

Kasteel d'Ursel, Wolfgang d'Urselstraat 9, 2880 Hingene

Sinds 2012 reikt de onderzoeksraad van Vrije Universiteit Brussel de Prijs voor Maatschappelijke Valorisatie uit aan wetenschappelijke onderzoekers die door hun engagement en gedrevenheid een sterk maatschappelijke uitstraling hebben. In 2015 viel Cathy Macharis en Joeri Van Mierlo die eer te beurt.
Naar aanleiding hiervan organiseert Crosstalks een interdisciplinaire en feestelijke Entr'Acte waarbij Cathy Macharis en Joeri Van Mierlo vijf gasten uitnodigen die hun inspireren of fascineren.

15:00 - Onthaal

15:30 - Intro

15:40 - Gesprek met Joeri de Ridder (voorzitter Avere - The European Association for Electromobility)

16:10 - Muzikaal intermezzo

16:20 - Gesprek met Griet Op de Beeck (auteur)

16:50 -Muzikaal intermezzo

17:00 - Pauze

17:30 - Gesprek met Wannes Cappelle (zanger, muzikant en acteur)

18:00 - Muzikaal intermezzo

18:10 - Gesprek met Lieve Blancquaert (fotografe)

18:40 - Muzikaal intermezzo

18:50 - Gesprek met minister van Justitie Koen Geens

19:20 - Muzikaal intermezzo

19:30 - Cocktail en walking dinner

Muzikale intermezzo's door Wannes Cappelle, zanger van Het Zesde Metaal

Alleen op uitnodiging. Meer informatie bij goedele.nuyttens@vub.ac.be

Joeri de Ridder is een pionier op het vlak van elektrische voertuigen in België: van 2005 tot 2009 was hij co-organisator van de Ecomobiel beurzen in Antwerpen en in 2008 lanceerde hij als technisch en commercieel verantwoordelijke voor Green Mobil Nv de Reva, een compacte elektrische stadswagen, die werd ontworpen in Californië en in India vervaardigd door Reva Electric Car, dat onlangs werd overgenomen door de Mahindra-groep.
In 2009 richtte Joeri de Ridder Electric Drive bvba op, met als doel de gevolgen van de klimaatverandering zo beperkt mogelijk te houden door een koolstofneutrale mobiliteit te stimuleren. Electric Drive richt zich vandaag voornamelijk op lagesnelheidsvoertuigen voor logistieke doeleinden van de Franse OEM-Goupil Industries, en is hierna marktleider met klanten zoals de steden Antwerpen (7 EV’s) en Brussel (12 EV’s).
Met bijna 100 elektrische voertuigen verspreid over België, hebben de klanten van Electric Drive samen meer dan 1 miljoen km op hun tellers staan en beschikt het bedrijf over een team met meer dan 30 jaar ervaring in EV’s, de automobielindustrie, machinebouw en elektrotechniek.
Sinds 2007 is Joeri de Ridder voorzitter van ASBE en bestuurslid van AVERE. ASBE is de Belgische afdeling van AVERE. Hij maakte als onderdeel van de ASBE-website ook de Belgische database voor laadplaatsen. Sinds 2014 is Joeri de Ridder tevens voorzitter van AVERE, die onlangs de EC-aanbesteding won om het European Alternative Fuels Observatory te ontwikkelen. Zijn functies bij ASBE en AVERE zijn pro bono.