18-10-2016 - Screening kortfilm BXL-Nord

18 Oct 2016

GC De Kriekelaar, Gallaitstraat 86b, 1030 Brussel

Redelijk Eigenzinnig is een interdisciplinair keuzevak voor studenten en een lezingen- en activiteitenreeks voor een breed publiek. Aan de basis liggen de humanistische waarden en onderwijsvisie van de VUB waarin vrije meningsuiting, sociale bewogenheid, vrij onderzoek, kritische vorming en verantwoordelijkheid centraal staan. Vanuit deze pijlers wil 'Redelijk Eigenzinnig: Nadenken over Mens en Maatschappij' aanzetten om kritisch te reflecteren over belangrijke maatschappelijke vraagstukken. We geven het woord aan academici, onderzoekers, professionals en actieve burgers. Tijdens lezingen, debatten, workshops, rondleidingen... gaan zij in gesprek met studenten en het brede publiek. Tijdens academiejaar 2016-2017 buigen we ons over het thema migratie.

20:15 - Inleiding door Christiane Holsbeeks (bewoner Noordwijk) en Jamal Boukhriss (regisseur)

20:40 - Screening BXL-Nord

BXL-Nord is een sociaal-artistiek filmproject van Globe Aroma, onder leiding van Jan Geers en Jamal Boukhriss. De film is geïnspireerd en gebaseerd op verhalen en improvisaties van bewoners en bezoekers van de Noordwijk. 22 acteurs spelen een rol in de film. Brusselse vrouwen en mannen, tussen 9 en 86 jaar, met 10 verschillende nationaliteiten: een taxichauffeur, huisvrouwen, muzikanten, bedienden, vluchtelingen en andere nieuwkomers.

21:05 - Nabespreking met Jamal Boukhriss, Christiane Holsbeeks en Hein van den Brempt

21:45 - Einde en napraten in de foyer met een drankje

Deelname is gratis, maar registreren is verplicht voor zij die dit event NIET volgen in het kader van het VUB-vak Redelijk Eigenzinnig. Inschrijven kan hier.