13/10/2015 - Redelijk Eigenzinnig - Inaugurale lezing: Een wereld in transitie, een missie voor deze generatie

13 Oct 2015

VUB, Campus Etterbeek, Gebouw D, Auditorium D.2.01

De wereld gaat door een grondige transitie. Mondialisering is ook urbanisering. De moderne industriële samenleving van de twintigste eeuw heeft ons opgezadeld met drie systematische uitdagingen, die niet zullen worden opgelost zonder menselijk handelen. Het gaat om de totaal scheefgegroeide verhouding met de natuur, om de onmenselijke sociale ongelijkheid en om het moeilijke samenleven met vreemden. Die drie uitdagingen zijn voor elke grote stad dringende vragen. Om ze te beantwoorden is goede kennis nodig. Nieuwe technologieën en een hoog opgeleide bevolking maken de kennismaatschappij. Maar zijn de universiteiten al aangepast aan deze 21ste eeuw? En begrijpen onze studenten hun missie in deze transitie?

19.00-21.00: Inaugurale lezing door Eric Corijn

Eric Corijn bijt de spits af voor Redelijk Eigenzinnig. Klik op bovenstaande filmpje voor een korte inleiding op zijn lezing

Enkel niet-VUB-studenten of VUB-studenten die niet zijn ingeschreven voor het vak ‘Redelijk Eigenzinnig’ dienen zich in te schrijven voor deze lezing.

Klik hier voor de online registratiemodule op de website van Redelijk Eigenzinnig

Spreker Prof. Dr. Eric Corijn is cultuurfilosoof en sociaal wetenschapper, hoogleraar sociale en culturele geografie aan de Vrije Universiteit Brussel, daar oprichter van Cosmopolis, Centre for Urban Research, vicevoorzitter van Brussels Studies Institute, directeur Brussels Academy. Hij is co-directeur van het Erasmus Mundus programma UNICA Euromaster in Urban Studies (met de ULB en VUB, universiteit Wenen, Universiteit Copenhagen en de Madrileense Autonoma en Complutense) . Hij is auteur van meer dan 250 publicaties waaronder enkele boeken over Brussel.