Crosstalks

13/02/2016 - Groeit Gent leefbaar? Groen, ruimte en architectuur in evenwicht

Info

Date: 
13 Feb 2016
Place: 

Sint-Pietersabdij (Kapittelzaal), Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent

Groeit Gent leefbaar? Dit is de centrale vraag tijdens deze Open Mina-raad. De gastsprekers lichten vanuit hun eigen expertise hun visie toe over het evenwicht tussen groen, ruimte en architectuur in gent. Daarna gaan ze in debat, met Isabel Vertriest als moderator, voorzitter van de Mina-raad.

Programme: 

9:45 Onthaal

10:00 Toelichting en panelgesprek

Hans Leinfelder - expert ruimtelijke planning
'Groen in de stad dankzij/ondanks verhoogde ruimte-efficiëntie'. Welke dynamieken heersen er in een stad op vlak van ruimtegebruik en integratie van voldoende groen.

Erik Grietens - expert milieu en integraal ruimtebeheer
'Opportuniteiten en concrete oplossingen voor de stad Gent'. Aan de hand van schetsen worden de mogelijkheden voor de stad Gent voorgesteld.

Marleen Wynants - directeur Crosstalks
'Hoe kan een stad zijn ziel weer terugkrijgen?' Voorbeelden uit Europa.

Tom Balthazar - schepen van Stadsontwikleing, Wonen en Openbaar Groen
Voorstelling van 'Ruimte voor Gent', een project van de Stad Gent waarin wordt nagegaan op welke manier Gentenaars in 2030 willen wonen, werken, zich ontspannen en verplaatsen. Welke duurzame en creatieve ideeën zijn nodig om dat te realiseren in de beschikbare ruimte?

12:30 Receptie met hapje en drankje

 

Neel Boone en Tom Demuynck visualiseren tijdens het debat ideeën die hen triggeren. Zij toveren Gent - alvast digitaal - om tot een leefbare groene ruimte.

 

Inschrijven via Gentinfo (09/210 10 1009/210 10 10 ) of via de website van de Stad Gent.

Registration

Deze infodag is gratis. Gelieve in te schrijven voor 11 februari via Gentinfo (09/210 10 1009/210 10 10) of via de website van de Stad Gent

Bios / Slides

Hans Leinfelder is expert ruimtelijke planning en docent aan de KU Leuven, faculteit Architectuur. HIj is ook coördinator van de onderzoeksgroep PLEN.

Erik Grietens is expert in milieu en integraal ruimtebeheer. Hij is werkzaam in het beleidsteam van de Bond Beter Leefmilieu, de koepelorganisatie voor milieu- en natuurorganisaties. Hij is geëngageerd in tal van milieuverenigingen, en kenner van alles wat leeft op het vlak van milieu en ruimtelijke ordening in Gent.

Marleen Wynants is directeur van Crosstalks.

Tom Balthazar is schepen van Stadsontwikkeling, Wonen en Openbaar Groen.