04/06/2015 - Crosstalks after work #2

U-Residence, Groene Zaal, Generaal Jacqueslaan 271, 1050 Brussel

Part of project:
2014-...: Crosstalks after work

Tijdens de Crosstalks After Work netwerkmomenten geeft Crosstalks het woord aan VUB-alumni die hun loopbaan niet in academische context hebben uitgebouwd, maar die door hun dynamiek, originele aanpak en visie een verschil maken voor de nationale en internationale context waarin ze zich bewegen.

18.30u.: Registratie

19.00u.: Verwelkoming Tim Peeters (Alumni Beleid VUB)

19.05u.: Lezing Peter Decuypere (We love Events): 'Met Immanuel Kant naar Tomorrowland'.

Een verrassende keynote over hoe een 18de-eeuwse filosoof ons de weg wijst naar succesvol eventmanagement en eventmarketing in de 21ste eeuw.

19.30u.: Gesprek met VUB-alumni Peter Decuypere (We Love Events), Marc Bontemps (Woordvoerder bij NewB), Eve Demoen (Curator Modemuseum Hasselt) en Irene Rossi (Couleur Café)

Moderatie: Marleen Wynants (Crosstalks)

20.30u: Receptie

Peter Decuypere is founding father van onder meer het bekende festival I Love Techno in Gent en de technoclub Fuse in Brussel. Naast marketingconsultant voor festivals als Time Warp en wecandance is hij ook docent eventmarketing en onderzoeker aan Karel de Grote-Hogeschool Antwerpen en Hogeschool PXL Hasselt. Zijn beroepservaring van meer dan 20 jaar als eventmanager en -marketeer, gecombineerd met zijn opleiding filosofie en marketing, zorgen ervoor dat hij een expert is met een unieke visie op events. Een visie die je kan lezen in zijn boek We Love Events dat in 2015 is uitgegeven bij LannooCampus

Eve Demoen studeerde af als Master in de Kunstwetenschappen en Archeologie aan de VUB. Sinds vijf jaar werkt ze als curator aan de tentoonstellingen in het Modemuseum Hasselt. Voorts werkte ze voor het MoMu Antwerpen en leverde wetenschappelijke bijdrages aan verschillende nationale en internationale tentoonstellingscatalogi.

Irene Rossi is de dochter van Italiaanse tweedegeneratiekinderen, en is geboren in Hasselt. In 1979 trok ze naar Brussel om Sociale en Culturele Agogiek te studeren. Na haar kandidaturen nam ze er de richting Communicatiewetenschappen bij. Na honderden solliciatiebrieven - het was toen volle crisistijd - kon ze aan de slag als telefoniste bij een Amerikaans bank/beurssysteem Euroclear, waar ze al snel opklom tot ‘Commercial Assistant’. Na twee jaar koos ze resoluut voor een nieuwe start. EZe had plannen om een hippe ijsbar te starten in Brussel, maar door een toevallige ontmoeting kon ze vrijwel onmiddellijk beginnen als promotie-assistente in de Ancienne Belgique, al was dat wel met een fantastisch contract als ‘Tewerkgestelde Werkloze’. Met andere woorden: ze mocht voor haar stempelgeld gaan werken. Twee jaar later begon ze te werken als freelance journaliste, muzikaal copywriter, tv-redactrice, scenarioschrijfster, art director-assistente voor verschillende films en heel occasioneel ook als persverantwoordelijke voor interessante concerten in de Hallen van Schaarbeek. In 1990 stapte ze uiteindelijk mee in het Couleur Café-avontuur, toen nog een mini-festival in de Hallen. Tussen alle andere jobs door werd de jaarlijks terugkerende opdracht als Couleur Café-persverantwoordelijke uitgebreid naar promotieverantwoordelijke en andere functies binnen de organisatie. In 2003 was ze even perswoordvoerder van toenmalig Brussels Staatssecretaris voor Mobliteit Pascal Smet om enkele maanden later vast in dienst te treden van de vzw Zig Zag die Couleur Café organiseert. Deze vzw stelt op jaarbasis een achttal mensen in dienst, allen in een deeltijds statuut. Ondertussen is ze er naast pers- en promotieverantwoordelijk ook programmatrice, mobiliteitsverantwoordelijke en Vlaamse PR.