Crosstalks

02-10-2016 - Finissage ManMade - Hedendaagse kunst over de relatie tussen mens en aarde

Info

Date: 
2 Oct 2016
Place: 

Raversyde, Oostende

In MANMADE gaan kunstenaars aan de slag met het thema ‘Antropoceen’: het huidige geologische tijdperk, waarin de mens centraal staat. Hoewel de moderne mens - in vergelijking met de lange geschiedenis van onze planeet - nog piepjong is, heeft hij al een grote impact gehad op de geologische ontwikkeling van de aarde. Menselijke sporen zijn niet alleen terug te vinden in de aardlagen maar ook ver buiten onze planeet. De kunstenaars op MANMADE kijken verder dan de louter tastbare erfenis die de mens achterlaat en werpen filosofische en antropologische vragen op over de interactie tussen de mens en deze planeet. Hoe zit onze hedendaagse dominante menselijke natuur in elkaar? Waar zal het eindigen met onze immense ecologische voetafdruk? Brengen onze intellectuele capaciteiten soelaas? Zullen we onverstoord verder evolueren richting 'einde van de (mensen)wereld' of overleven we het Antropoceen?

Programme: 

Op 2 oktober, vanaf 11u, organiseert MANMADE een brunch-matinee.

Op het programma staan lezingen en gesprekken met Tim Joye (curator MANMADE), Peter Defurne (directeur Kunstacademie aan Zee), Johan Braeckman (Filosoof UGent), Maarten Vanden Eynde (kunstenaar), Marleen Wynants (directeur Crosstalks), Mathieu de Meyer (coördinatorconservator Raversyde) & Benoit Strubbe (wetenschappelijk medewerker Raversyde).

Jacqueline Heerema, curator en medeoprichter van het Nederlandse kunstenaarscollectief Satellietgroep, reflecteert over de tentoonstelling en legt de rol van de mens in die processen.

Gwendolyne Maertens zorgt voor ‘Food for thought’.

Het vogelopvangcentrum voor wilde dieren en vogels in Oostende (VOC) organiseert op 2 oktober ook een mini-opendeurdag.

TAAL: NEDERLANDS

VOC: gratis toegang
ANNO1465: normale toegangsprijzen - normale toegangsuren
MANMADE brunch-matinée: Gratis mits aankoop geldig toegangsticket MANMADE.

Registration

VOC: gratis toegang

ANNO1465: normale toegangsprijzen - normale toegangsuren

MANMADE brunch-matinée: Gratis mits aankoop geldig toegangsticket MANMADE.

Inschrijven: via info@raversyde.be of (+32) 059/70.22.85