01/03/2012 - E-mobility Forum

1 Mar 2012

Auditorium Provincie Vlaams Brabant, Provincieplein 1, 3010 Leuven

Speeddaten en kennismaken met Vlaams-Brabantse technologie.

E-mobility werd ook in Vlaanderen afgelopen jaar alomtegenwoordig. Proeftuinen en projecten werden gelanceerd en de eerste elektrische wagens zijn intussen de proeffase gepasseerd. Maar e-mobility gaat ook breder. Ons mobiliteitsgedrag, slimme verkeersdynamiek en de communicatie tussen voertuigen zorgen ervoor dat steeds meer ICT geïmplementeerd wordt in mobiliteitstoepassingen. In Vlaams-Brabant, hartje Europa, is er heel wat kennis en kunde aanwezig die ook in kassa wordt omgezet door diverse bedrijven, organisaties en samenwerkingsverbanden tussen overheid, kennisinstellingen en industrie.

Op 1 maart gaan we dieper in op wat e-mobility anno 2012 verder kan betekenen. We geven een theoretisch kader mee en er komen 2 bedrijfscases aan bod waarin de samenwerking tussen bedrijven en universiteiten toegelicht wordt.

Europees parlementslid Said El Khadraoui geeft tekst en uitleg rond het Europese beleid.

Ook worden 3 recent goedgekeurde e-mobility projecten voorgesteld. Tijdens het event krijgt u de kans om met EV Jump, VAT-ET en MSG500 kennis te maken. Deze projecten werden geselecteerd uit een call die gelanceerd werd door de Provincie Vlaams-Brabant, VITO en Flanders Smart Hub.

Daarnaast, en niet minder onbelangrijk, geven we u de mogelijkheid om met tal van bedrijven en organisaties kennis te maken via speeddates en een heuse infomarkt.

Tijdens de speeddate sessie kan u mee discussieren omtrent verkeersdynamiek, mobiliteitsmanagement, voertuigtechnologie en connected mobility.

13u45: Ontvangst van de deelnemers

14u15: Plenaire sessies

14u15: Inleiding door Flanders Smart Hub

14u30: Een kijk op smart mobility technologieën

Erwin Ollivier, Deputy Commercieel Directeur, Athlon Car Lease

14u50: Business case - Voltspot: Een Mini Smart Grid Systeem

Stijn De Witte, CEO Voltspot

15u05: Case - Aachen University

Rik De Doncker, Professor en Director of the E.ON Energy Research Center (E.ON ERC), RWTH Aachen University

15u20: Het Europees E-mobility beleid

Said El Khadraoui, Europees parlementslid

15u40: Koffiepauze

16u15: Mobility Market en start B2B speeddates

17u30: Netwerkmoment met een hapje en een drankje

Georganiseerd door Leuven.Inc en Flanders Smart Hub. Powered by VUB Crosstalks.